Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ολυμπιακός ή Μπαρτσελόνα;


    Ολυμπιακός ή Μπαρτσελόνα είναι το ερώτημα που ταλανίζει όλη την μπασκετική Ευρώπη. Οι δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες αυτής της περιόδου αναμετρώνται στο Παλε Ντε Μπερσί σήμερα(22.00 ΣΚΑΙ) για να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός μετά από την επιστροφή του στους τίτλους ύστερα από πολλά χρόνια θέλει να επιστρέψει κ στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ ύστερα από 13 χρόνια σε μια επανάληψη του τελικού του 97 έχοντας στο πλευρό του κ 8.000 ερυθρόλευκους οπαδούς.
     Η Μπαρτσελόνα πάλι είναι το φαβορί σε αυτόν τον τελικό αν και σε έναν τελικό δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί έχοντας νικήσει όποιον βρέθηκε στο δρόμο της. Ο τελικός αναμένεται να είναι αμφίρροπος με τις δυο ομάδες συνεχώς να εναλλάσσονται στο σκορ.
    Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι η Μπαρτσελόνα σε 5 τελικούς της ίδιας διοργάνωσης έχει καταφέρει να πάρει μόνο μια φορά το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο όπως και η ομάδα του Πειραιά αλλά σε 3 τελικούς και αυτό με την σημερινή του αντίπαλο.
    Τέλος για αυτούς που δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με την άσπρη φανέλα όπως και το 1997. Σε λίγες ώρες από τώρα θα μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα και να δούμε αν το τρόπαιο θα παραμείνει στην Ελλάδα η όχι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου