Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ετοιμάζεται λίγκα μπάσκετ μόνο για λευκούς στις Η.Π.Α!

 Και όμως, η είδηση αυτή δεν έρχεται από τη δεκαετία του '40 ή του '50! Στην Αμερική και (όπως είναι λογικό) συγκεκριμένα στο Νότο, από τον ερχόμενο Ιούνιο, θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, στο οποίο θα λάβουν μέρος 12 ομάδες, παίκτες των οποίων θα μπορούν να είναι όσοι καλαθοσφαιριστές, των οποίων και οι δύο γονείς, ανήκουν στην λεγόμενη 'καυκάσια' φυλή!
  Την ίδρυση της All-American Basketball Alliance, ανακοίνωσε ο κομισάριος και εμπνευστής της, Don "Moose" Lewis, ο οποίος δήλωσε πως σκοπός της δεν είναι η δημιουργία μίσους, αλλά η ανάπτυξη του θεμελιώδους μπάσκετ (δηλαδή ως παιχνιδιού που στηρίζεται στα συστήματα) και όχι του 'ελεύθερου' μπάσκετ όπως παίζεται στις γειτονιές κυρίως από "έγχρωμους" παίκτες( και βασίζεται στα αθλητικά τους προσόντα).
  Επίσης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για κάποια γεγονότα βίας με παίκτες του NBA (βλ. ο Αρίνας που απείλησε με όπλο συμπαίκτη του), και πως αυτά συνέβαλαν στην απόφαση του για τη δημιουργία αυτής της λίγκας.
  Ως σχόλιο σε όλα αυτά, το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα και σκοπός του είναι να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου